Lokalna novica je kraljica!
Tržiški Moji štruklji Slovenije so že stari znanec ljubljanske Odprte kuhne. Gorenjci jih sploh poznajo, na stojnici pa smo prvi dan srečali Kristino čop in Evo Mahne. / Foto: Alenka Brun

Tržiški Moji štruklji Slovenije so že stari znanci ljubljanske Odprte kuhne. Gorenjci jih sploh dobro poznajo, na stojnici pa smo prvi dan srečali Kristino Čop in Evo Mahne. / Foto: Alenka Brun

Trinajsta Kuhna

Na ljubljanski Pogačarjev trg se je na prvi pomladni dan vrnila priljubljena Odprta kuhna. Občasno njeni stojničarji s pisano in okusno ponudbo grižljajev gostujejo tudi na Gorenjskem.

Nova sezona Odprte kuhne bo razveseljevala tudi z novostmi, organizatorji pa že zdaj napovedujejo nov festival azijske ulične hrane Festivasia, ki ga bo slovenska prestolnica gostila dvakrat: maja in septembra. Obiskovalci festivala bodo lahko uživali v priljubljenih okusih in jedeh iz Azije – od Indije do Koreje, od Nepala do Kambodže, od cmokov do juhe ramen, od sušija do karija.

Priljubljeno stičišče ljubiteljev kulinarike in druženja na prostem bo tako v letošnji izvedbi gostilo več kot 65 ponudnikov, Odprta kuhna bo praznovala že tristoti dogodek v Ljubljani in štiristotega v Sloveniji. Organizatorji ob tej priložnosti obljubljajo rekordno število različnih jedi in posebne projekte, ki bodo v mestu poskrbeli za še več svežine in novih trendov na gastronomskem področju. Bodo pa tudi gostovali v različnih slovenskih mestih, kar sov preteklosti že počeli – in vedno so jih gostiteljska mesta lepo sprejela.

V 13. sezoni Odprte kuhne v živo se starim in že znanim, uveljavljenim ponudnikom pridružujejo Taverna Lyra s pristno grško kuhinjo, znamenita JB Restavracija z grižljaji vrhunske kulinarike, ljubljanski Žmoht s sezonskimi meniji ulične hrane, Domačija Novak iz Dolenjske, lendavski Langoš Atelier z inovativnimi interpretacijami prekmurskih langošev, Bodega Latina Wine bo skrbela za pristno južnoameriško ulično hrano in vrhunska argentinska vina, Pronto! Focacceria bo razveseljevala s sočnimi italijanskimi sendviči, Štajerci pa bodo kot prebivalci vinorodnega okoliša v okušanje ponudili širok nabor vin.