deček leži na hrbtu, spi, / Foto: Pixabay

Fotografija je simbolična. / Foto: Pixabay

Tanja odgovarja

»Življenje«

Enkrat sem vas že prosila za odgovore in ste mi res pomagali, tudi je bilo tako, kot ste rekli. Z možem se ne razumeva najbolje, oba imava tudi zdravstvene težave, neki hlad je med nama. Ali bova to premostila in morda le našla skupni jezik? Kako bo z odnosi s hčerkami in odnosi v širši družini, z njegovimi in mojimi sorodniki? Zdaj je čas dopustov, želim vam lepe in mirne dni in vse lepo. Hvala.

Zaradi zdravstvenih težav nista življenjsko ogrožena. Imata sicer določene omejitve, stanje se ne bo slabšalo, lahko se le izboljša. Vajin odnos že dolgo ni tak, kot bi moral biti. Spremenili ste se v čakanju, da se bo spremenil on. Ne prilagajate se več toliko in nehali ste se obremenjevati zaradi stvari, ki jih ne morete spremeniti. Vse to je samo dobro za vas. Možu je vseeno oziroma ima svoj urnik, ki ga ne bo spreminjal. Najslabše obdobje je že za vama in nekako vama bo uspelo najti skupni jezik, vsaj za silo. V širši družini ne vidim posebnih sprememb. Pri obeh hčerkah pa boste prijetno presenečeni, obe imata pred seboj lepe spremembe, ki bodo vplivale tudi na vas in splošne medsebojne odnose. Srečno.

»Ptica«

Večkrat prebiram vašo rubriko. Zanima me, kako bo s hčerkama. S starejšo imava zapleten odnos, mlajša je doma, išče najemniško stanovanje. Bom kdaj babica? Tudi z možem so žal težave.

Kot sem že večkrat povedala, po elektronski pošti ne odgovarjam. Rubrika je v časopisu in tukaj so tudi odgovori. Obe hčerki bosta imeli otroke, ena enega in druga dva, tako da babica boste vsekakor. Mlajši kmalu uspe najeti stanovanje in bo zadovoljna. Prav je, da gre na svoje, se osamosvoji in prevzame določene odgovornosti. Prišlo bo do pozitivnih sprememb in odnos s starejšo hčerko se bo počasi začel popravljati in na koncu bosta obe veliko srečnejši. Tudi odnos z možem bo veliko boljši. Želim vam vse dobro.

»Zlato sonce«

Draga Tanja, sin je v hudih zdravstvenih težavah, vendar zdravljenje zavrača. Ali mi ga bo uspelo prepričati in kako naj pristopim k temu? Kako bo sicer z njim v prihodnje? Kakšno življenje čaka njegovo hčer, mojo vnukinjo? Lepo te pozdravljam.

Dokler sam ne bo sprejel pomoči, je to misija nemogoče. Saj to veste. Seveda je zelo pomemben vaš pristop. Bodite prijazni in hkrati odločni. Ne bodite samo mati, ampak tudi prijateljica. Povejte mu, kaj vse lepega ga čaka, ko se bo pozdravil. Da mu boste vedno stali ob strani, ampak da tako naprej pa ne gre več. Pogled v karte mi pokaže, da mu bo uspelo. Prvi njegov korak bo, da se odloči za zdravljenje, drugi korak so terapije in tretji je, da začne vse na novo. Ne skrbite za vnukinjo, ne glede na njena leta je zelo inteligentna, ne bo ji hudega. Ima pa tudi vas, ki jo imate radi in vse naredite zanjo. Boste videli, še vse bo v redu.

Tudi jaz vas lepo pozdravljam.