srečanje, Sava Energetika, ribogojnica, Mošnje / Foto: Alenka Brun

Tako kot sta bila vesela Stanko Cvenkel in Vlado Marn, da so se povabljeni odzvali v takem številu, so se tudi prisotni razveselili družbe drug drugega. / Foto: Alenka Brun

Dan za ribji piknik

V Okanovi ribogojnici v Mošnjah so se na pobudo nekdanjega direktorja Stanka Cvenkla srečali sodelavci takratne Energetike Sava.

Odziv na povabilo je bil navdušujoč, sta se strinjala Stanko Cvenkel in Vlado Marn. Prvi je dal idejo za srečanje, drugi pa je bil organizacijski motor srečanja.

Cvenkel pove, da je motiv za srečanje videl v tem, da gre za generacijo, ko je nekaj tudi že pokojnih, in se je odločil, da bi bilo lepo, če bi se nekdanji sodelavci ponovno videli in podružili. Direktor Energetike je bil med leti 1986 in 1991. Ta kolektiv mu je bil najbolj pri srcu. »Bil je številčno obvladljiv in znali smo držati skupaj,« se spominja in v nadaljevanju pojasni: »Sava Energetika je bila zadolžena za celotno preskrbo gumarske industrije v Kranju z vsemi energetskimi mediji – vročo in hladilno vodo, komprimiranim zrakom in paro ter elektriko.«

Ker imajo Cvenklovi v Mošnjah družinsko podjetje, ribogojnico, pri izbiri prostora za srečanje ni bilo problema. Takoj se je odločil, da se bodo srečali na ribjem pikniku. Odzvalo se je okoli trideset povabljenih – nekdanji kurjači, vodarji, vzdrževalci. Gre za posameznike, ki so se rodili med leti 1945 in 1955, kar pomeni, da so danes stari – če zaokrožimo – med 70 in 80 let. Vlado Marn, ki je pomagal pri organizaciji srečanja, jih šteje 85 in je bil eden od mojstrov v kotlarni.

Tako kot sta bila omenjena vesela, da so se povabljeni odzvali v takem številu, so se tudi prisotni razveselili družbe drug drugega. Ob okusni hrani, kjer je bila tokrat glavna zvezda postrv, in anekdotah iz preteklosti jim je čas še prehitro minil.