Grbinast poligon na Perovm je že postal priljublen predvsem med mladimi. / Foto: Aleš Senožetnik

Grbinast poligon na Perovm je že postal priljublen predvsem med mladimi. / Foto: Aleš Senožetnik

Novi grbinast poligon

Na območju Perovega v Kamniku so odprli grbinast poligon – Pumptrack Kamnik. Investicija je stala sto štirideset tisoč evrov.

Kamnik – Občina Kamnik je konec maja začela gradnjo novega grbinastega poligona ob Kamniški Bistrici. Steza, ki leži na območju IKŠ na Perovem, je že na voljo obiskovalcem.

»Kolesarski poligon kot novodobno igrišče na svojih devetsto kvadratnih metrih ponuja več kot dvesto metrov prog, ki uporabnikom omogočajo sprostitev, užitek in kvaliteten prostor za preživljanje prostega časa in trening v naravnem okolju. Poligon zagotavlja vadbo kolesarjem, željnim sprostitve adrenalina in pridobivanja novih veščin ter užitkov, in hkrati omogoča učenje vožnjo s kolesom kot tudi vadbo športnikov, ker je hitro gibanje po poligonu fizično intenzivno,« so sporočili z Občine Kamnik.

Poligon je asfaltiran in sestavljen iz zaobljenih grbin ter zavojev, ki so povezani v krožno celoto, kar omogoča dinamično, a varno vožnjo. Primeren je za različne vrste koles, pa tudi za rolke, rolerje in skiroje. Ob tem na Občini Kamnik opozarjajo uporabnike, naj pri uporabi poligona poskrbijo za svojo varnost ter varnost drugih.

V sklopu ureditve območja so postavili tudi urbano opremo: tri komplete miz in pet samostojnih klopi. V naslednjih mesecih načrtujejo zasaditev in dodatno ureditev okolice.

»Poligon je dragocena pridobitev predvsem za lokalne prebivalce in veseli me, da je že naletel na dober odziv. Načrtujemo tudi nadaljnjo ureditev tega območja, ki bo postalo še prijetnejše za bivanje in preživljanje prostega časa,« je dejal župan Matej Slapar.

Projekt izgradnje poligona, ki ga je izvedlo podjetje Resal, je stal 140 tisoč evrov.