Radovljičani kolesarski izlet ob Evropskem tednu mobilnosti tradicionalno zaključijo z druženjem na šolskem biodinamičnem vrtu. / Foto: Gorazd Kavčič

Radovljičani kolesarski izlet ob Evropskem tednu mobilnosti tradicionalno zaključijo z druženjem na šolskem biodinamičnem vrtu. / Foto: Gorazd Kavčič

Jubilejni kolesarski izlet

Radovljica – Tradicionalni kolesarski izlet, ki ga Občina Radovljica že več kot dve desetletji organizira v sklopu prireditev ob Evropskem tednu mobilnosti, bo letos v četrtek, 19. septembra. Start bo ob 16. uri na parkirišču pred novim prizidkom Vrtca Radovljica. Pred tem bo ob 15.30 slovesnost ob zaključku gradnje prizidka.

Cilj kolesarskega izleta bo na igrišču za Osnovno šolo A. T. Linharta Radovljica, ob katerem si bodo udeleženci lahko ogledali biodinamični učni vrt in se okrepčali z napitki in jedmi, ki jih bo iz pridelkov vrta pripravila Srednja gostinska in turistična šola Radovljica. Prejeli bodo tudi spominsko darilo, so sporočili z radovljiške občinske uprave.

Krožna pot, dolga 17 kilometrov, bo izletnike iz Radovljice vodila v Novo vas, Zapuže, po Cesarski cesti do Zabreznice, Vrbe, Studenčic, v Hraše, Lesce in nazaj v Radovljico. Speljana je tudi po makadamskem cestišču, zato so primerna treking ali gorska kolesa.

Kolesarji se izleta udeležijo na lastno odgovornost in so se dolžni ravnati v skladu s cestnoprometnimi predpisi, še opozarjajo organizatorji. Obvezna je tehnična brezhibnost koles in za otroke in mladino do 18. leta starosti uporaba čelade, ki jo sicer priporočajo vsem kolesarjem. Če bo deževalo, kolesarskega izleta in druženja na vrtu ne bo.