Kažipot

 

prireditve

Ljudsko petje v Hiši čez cesto

Milje – Hiša čez cesto ljubitelje ljudskega petja obvešča, da se bo v hiši na naslovu Milje 11 spet prepevalo. Prvo srečanje bo v petek, 4. oktobra, ob 18. uri. Če bo obisk zadovoljiv, bodo ljudsko petje nadaljevali vsak prvi petek v mesecu.

Slovenski film in glasba s Tomažem Tozonom

Škofja Loka – Prosvetno društvo Sotočje v petek, 4. oktobra, ob 19. uri vabi na pogovorni večer s predstavitvijo častnega občana občine Škofja Loka Tomaža Tozona, ki je naziv prejel v zahvalo za ohranjanje slovenske glasbe, jezika, kulture, za delo v dobro občine in celotne Slovenije. Prireditev, obogatena s kulturnim programom, bo v Sokolskem domu v Škofji Loki.

izleti

S kolesom čez Rovte

Naklo – Društvo upokojencev Naklo v četrtek, 3. oktobra, vabi na kolesarjenje, ki bo potekalo na relaciji Naklo–Podnart–Rovte– Besnica–Naklo. Start bo ob 9. uri izpred doma upokojencev Naklo.

obvestila

Vadba za zdravo hrbtenico, telovadba

Naklo, Preddvor – V sredo, 2. oktobra, bo v Kulturnem domu Janeza Filipiča Naklo potekala vadba za zdravo hrbtenico. Prva skupina bo vaje začela ob 8. uri, srečanje druge skupine pa bo ob 9.30. V Kulturnem domu Preddvor bo v sredo, 2. oktobra, ob 17. uri v okviru programa medgeneracijskega sodelovanja telovadba za najlepša leta. Za obe aktivnosti so obvezne prijave na 04 280 48 25 ali na e-naslovu mck-
prijava@luniverza.si.

Dejavnosti za mladino

Jesenice – V Občinski knjižnici Jesenice se začenjajo dejavnosti za mladino. Vabijo k vpisu v delavnice Berem s kužkom, Bralnica pri Grofici, Brihtina pravljična dežela, Radovednice, Ure pravljic, Ustvarjalne delavnice. Vse mlade bralce vabijo tudi k sodelovanju v projektu Berem z Brihto. Več informacij je na voljo v knjižnici in na številki 04 5834 201.

koncert

Orgelski koncert prvonagrajenca

Škofja Loka – V soboto, 5. oktobra, se bo na opoldanskem koncertu v Cerkvi Žalostne Matere Božje na Spodnjem trgu v Škofji Loki predstavil Miha Zavrl, dijak Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, ki je na spomladanskem 53. Tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije osvojil zlato plaketo in prvo nagrado ter si tako priigral tudi nagradni koncert Glasbene šole Škofja Loka. Vstop bo prost.

razstave

Razstava Branka Čušina starejšega

Koroška Bela – Farno kulturno društvo Koroška Bela vabi na odprtje slikarske razstave Branka Čušina starejšega, ki bo v četrtek, 3. oktobra, ob 19. uri v Kulturnem hramu na Koroški Beli. Na ogled bodo akvareli in risbe s tematiko Medžugorja, in sicer do 9. oktobra, vsak dan od 16. do 19. ure, v nedeljo od 9. do 12. ure.

×