Kažipot

prireditve

Veseli večer pod Vaško lipo na Trati

Adergas – KUD Pod lipo Adergas v sodelovanju z Občino Cerklje v petek, 13. septembra, ob 18.30 vabi na Veseli večer Pod vaško lipo, ki bo na Tratarjevi domačiji na Trati pri Velesovem. V prijetno druženje ob koncu poletja bodo popeljali igralci in pevci kulturno-umetniškega društva skupaj z gosti, pevkami Ženskega pevskega zbora Oton Župančič iz Sore pri Medvodah, Folklorna skupina iz Cerkelj in citrarka Janja. V primeru slabega vremena bo prireditev v dvorani v Adergasu.

izleti

Pohod DU Kokrica

Kokrica – Društvo upokojencev Kokrica v petek, 13. septembra, člane vabi na pohod do Mengeške koče. Zbor pohodnikov bo ob 8.30 pred Kulturnim domom Kokrica. V primeru slabega vremena bo pohod odpadel oziroma se ne bo prestavil.

Do Martuljških slapov

Kranj – V četrtek, 19. septembra, Društvo upokojencev Kranj vabi na pohod do Martuljških slapov. Poseben avtobus bo izpred Globusa do izhodišča pohoda odpeljal ob 7. uri, vstopni postaji pa bosta še pri Eurospinu in na avtobusni postaji Kokrica. Do prvega slapu je okoli 45 minut hoje, do drugega, kamor bodo odšli le dobro pripravljeni pohodniki, če bo zaradi podrtega drevja možno, še približno eno uro. Vrnitev v Kranj je predvidena okoli 15. ure. Obvezna je visoka obutev. Prijave sprejemajo v društveni pisarni do ponedeljka, 16. septembra.

Na rob Mežakle

Kranj – Planinsko društvo Iskra Kranj v nedeljo, 22. septembra, organizira pohod na rob Mežakle. Zbirno mesto bo pred železniško postajo v Kranju ob 7.20. Tura, ki bo skupaj s postanki trajala dobrih šest ur, zahteva primerno kondicijo. Hrana in pijača iz nahrbtnika. Več informacij in prijave (do 18. septembra): 051 693 294 ali klemen.rucigaj@gmail.com ter 031 408 439 ali sebastjan.potocnik@gmail.com.

Izlet na Koroško

Šenčur – Društvo upokojencev Šenčur v četrtek, 26. septembra, vabi na izlet na Koroško, v Libeliče in na Prežihovino. Prijave sprejemajo do 23. septembra oziroma do zasedbe mest v avtobusu, in sicer pri poverjenikih ter na 064 117 135.

obvestila

Telovadba, pohod, družabne igre

Preddvor, Šenčur, Naklo – V sredo, 11. septembra, bo v Kulturnem domu Preddvor v okviru programa medgeneracijskega sodelovanja od 17. ure dalje potekala telovadba za najlepša leta, ki se izvaja na stolih in stoje. V petek, 13. septembra, bo organiziran pohod na Štefanjo goro. Zbirno mesto bo na parkirišču pri cerkvi v Adergasu ob 9. uri. V Medgeneracijskem centru Naklo pa bo v petek, 13. septembra, večer družabnih iger z začetkom ob 17. uri. Za vse aktivnosti so obvezne prijave do zasedbe mest na mck-prijave@luniverza.si ali 04 280 48 25.

Meritve holesterola, krvnega tlaka in sladkorja

Kranj, Šenčur, Cerklje – Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Kranj, bo v septembru znova organiziralo meritve holesterola, krvnega tlaka in sladkorja: v torek, 3. septembra, od 8. do 9. ure v Domu krajanov v Šenčurju, v sredo, 4. septembra, od 8. do 10. ure v prostorih Krajevne skupnosti Vodovodni stolp, v petek, 6. septembra, ob 8. uri na sedežu Društva upokojencev Kranj na Tomšičevi 4, v soboto, 7. septembra, od 8. do 10. ure v Piceriji Karantanija na Drulovki, v četrtek, 12. septembra, od 8. do 9. ure v Domu krajanov Primskovo in v petek, 27. septembra, od 7. do 10. ure na Občini Cerklje.

Srečanja sekcije za ročna dela

Kranj – Sekcija za ročna dela Društva upokojencev Kranj ljubiteljice in ljubitelje ročnih del vabi, da se pridružijo torkovim jesenskim srečanjem, ki se bodo začela v torek, 17. septembra, od 15. uri v društvenih prostorih.

Na srečanje upokojencev Gorenjske

Šenčur – Društvo upokojencev Šenčur člane vabi na srečanje upokojencev Gorenjske, ki bo potekalo v četrtek, 19. septembra, v Snoviku. Prijave ter vplačila za avtobusni prevoz in bone za prehrano sprejemajo poverjeniki ter v pisarni društva v času uradnih ur, to je ob torkih od 17. do 18. ure. Informacije na 064 117 135.

predavanja

Predavanje o cerkvi sv. Križa

Planina pod Golico – V petek, 13. septembra, ob 18. uri bo v prostorih Krajevne skupnosti Planina pod Golico predavanje o cerkvi sv. Križa, sakralni dediščini izpred 400 let. Dogodek organizira Gornjesavski muzej Jesenice v sodelovanju z Župnijo Jesenice.

 
×