Kažipot

obvestila

Srečanje kmečkih in podeželskih žena

Gozd-Martuljek – Društvo podeželskih žensk občine Kranjska Gora in Kmetijsko gozdarski zavod Kranj prirejata v torek, 1. oktobra, srečanje predstavnic gorenjskih društev kmečkih in podeželskih žena. Udeleženke se bodo zbrale v gasilskem domu v Gozd-Martuljku, kjer jim bo po pozdravnih nagovorih gostiteljev in gostov Erik Fertin predstavil kozjerejsko kmetijo in predelavo kozjega mleka, dr. Andrej Gregori pa pridelavo in uporabo zdravilnih gob. Potlej si bodo ogledale še Slovenski planinski muzej, srečanje pa bodo sklenile v gostilni Pr' Železn'k v Mojstrani.

Meritve tlaka, sladkorja in holesterola

Kranj, Šenčur – Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Kranj, vabi na meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola, ki bodo potekale v torek, 1. oktobra, od 8. do 9. ure v Domu krajanov Šenčur, v petek, 4. oktobra, od 8. ure dalje na sedežu Društva upokojencev Kranj, Tomšičeva 4, ter v četrtek, 17. oktobra, od 8. do 9. ure v Domu krajanov Primskovo, kjer bodo ob prazniku tamkajšnje krajevne skupnosti za krajane Primskovega brezplačne.

Kolesarjenje in telovadba DU Cerklje

Cerklje – Društvo upokojencev Cerklje vabi na kolesarski izlet, ki bo tokrat izjemoma prvi torek v mesecu, 1. oktobra. Udeleženci bodo kolesarili po vaseh občine Cerklje, zbirno mesto bo ob 9. uri pred AMD Cerklje. V primeru slabega vremena bo izlet v četrtek v istem tednu. Prihodnji teden se bo v okviru Društva upokojencev Cerklje začela tudi vodena telovadba v dvorani Pod Jenkovo lipo. Potekala bo od oktobra do aprila 2025 vsak torek od 17. do 18. ure. Enkrat mesečno bodo tudi meritve krvega tlaka. Članice in člane vabijo, da se udeležijo vadbe in tako storijo nekaj dobrega za svoje zdravje.

Na Planino nad Sočo

Kranj – Planinsko društvo Iskra Kranj vabi na izlet na Planino nad Sočo, ki ga organizira v soboto, 5. oktobra. Odhod posebnega minibusa bo ob 6. uri izpred Mercatorja na Primskovem. Tura zahteva primerno kondicijo, skupaj s postanki bo hoje okoli pet ur. Več informacij in prijave (do srede, 2. oktobra) na naslovu klemen.rucigaj@gmail.com ali 051 693 294 ter na sebastjan.potocnik@gmail.com ali GSM 031 408 439.

predstave

Abonma na Visokem

Visoko – KUD Visoko vabi k vpisu gledališkega abonmaja v sezoni 2024/25. Za obstoječe abonente bo vpis potekal v ponedeljek, 30. septembra, od 18. do 19. ure, za nove abonente v torek, 1. oktobra, prav tako od 18. do 19. ure. Predstave, večinoma komedije, bodo na sporedu od oktobra do aprila, ob sobotah ob 19.30 uri, v dvorani na Visokem. Rezervacije in informacije na kud.visoko@gmail.com in 040 997 792.

×