Hokejska tekma HDD SIJ Acroni Jesenice proti KHL Sisak Vitezovi (Hrvaška). / Foto: Nik Bertoncelj

Ekipa Sij Acroni Jesenice je šele v podaljšku strla močan odpor novincev v Alpski hokejski ligi iz Siska. / Foto: Nik Bertoncelj

Zmagi po podaljšanih igrah

To je izkupiček hokejistov Sij Acroni Jesenice v Alpski hokejski ligi, saj so na obeh tekmah minuli konec tedna slavili z goloma v podaljšani igri. Danes v Podmežakli gorenjski derbi.

Jesenice, Kranj – Hokejisti Sij Acroni Jesenice so letošnjo sezono začeli z zmago v državnem prvenstvu proti ekipi Slavija Jr., ko so bili boljši kar s 6 : 1.

Težje delo so si nato obetali v Dornbirnu, ko so na prvi tekme sezone v Alpski hokejski ligi (AHL) gostovali pri ekipi Bregenzenwalda. Na koncu so, po izvajanju kazenskih strelov, slavili z rezultatom 2 : 3.

Posebna je bila nato četrtkova večerna tekma v domači dvorani, ko so gostili ekipo Siska. Kot so predvidevali, je bila tekma trda in po zanimivem obračunu je bil rezultat rednega dela tekme 2 : 2. Po minuti podaljška so se zmage veselili Jeseničani, saj je zadel Olli Valtola. Za najboljšega na tekmi je bil izbran vratar Žan Us, prav tako najboljši pri gostih pa je bil vratar Vilim Rosandić.

»Tekma je bila kar težka, na koncu pa nam je uspelo in veseli smo dveh novih točk,« je po tekmi povedal Žan Us.

Na sobotni tekmi so Jeseničani gostili moštvo Bregenzarwalda, podobno kot na prvi tekmi v gosteh pa je bil na koncu rezultat izenačen, le da je bil v Podmežakli izid 4 : 4. Ko je Erik Svetina v podaljšku zadel še drugič na tekmi, so Jeseničani slavili s 5 : 4.

Pri domačinih je bil za igralca tekme izbran Gregor Koblar, ki je gol nasprotnikov zatresel dvakrat. »Naš načrt je sicer, da na tekmah zmagujemo in osvajamo po tri točke. Je pa tudi zmaga po podaljšku dobrodošla. Se bo pa treba truditi, da bomo dobro igrali vso tekmo, in ne le 25 minut, kot smo danes,« je po tekmi povedal Gregor Koblar.

Sicer pa bo v Podmažakli nova zanimiva tekma že danes, ko se bosta v gorenjskem obračunu za točke državnega prvenstva pomerili ekipi Sij Acroni Jesenice in Triglav. Tekma se bo začela ob 19. uri. V državnem prvenstvu je ekipa Triglava najprej z 2 : 4 doma izgubila z moštvom RST Pellet Celje, minulo soboto pa so Kranjčani v gosteh ekipo Slavija Jr. premagali z 2 : 4.