/ Foto: Arhiv Gg

Združenje Europa Donna Slovenija vabi, da se ustavite pri rožnatih stojnicah. / Foto: Nika Toporiš

Začenja se rožnati oktober

Združenje Europa Donna Slovenija bo tudi v letošnjem oktobru ozaveščalo o pomenu zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja raka dojk in odgovornosti za lastno zdravje.

Bled – Združenje Europa Donna Slovenija v oktobru ponovno zaznamuje mednarodni mesec ozaveščanja o raku dojk. Skozi vrsto dogodkov in dejavnosti bodo ozaveščali o pomenu zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja bolezni in odgovornosti za lastno zdravje. Rak dojk je namreč ena najpogostejših oblik raka, vendar zelo dobro ozdravljiv, če ga odkrijemo pravočasno.

Dogodki bodo potekali po različnih občinah Zgornje Gorenjske, kjer boste lahko obiskali promocijske stojnice v knjižnicah na Bledu, v Bohinju, Gorjah in Radovljici.

Dogodki bodo potekali po različnih občinah Zgornje Gorenjske, kjer boste lahko obiskali promocijske stojnice v knjižnicah na Bledu, v Bohinju, Gorjah in Radovljici. V bohinjski knjižnici jo najdete v sredo, 2. oktobra, od 16. ure dalje, na Bledu v soboto, 5. oktobra, od 9. ure dalje, v Gorjah v torek, 8. oktobra, od 16. ure dalje, v Radovljici pa v četrtek, 10. oktobra, prav tako od 16. ure dalje. Gradivo Europe Donne boste lahko našli tudi v enotah Občinske knjižnice Jesenice, z rožnato polico pa se rožnatemu oktobru in ozaveščanju pridružujejo tudi v Knjižnici I. Tavčarja Škofja Loka in Knjižnici T. Pretnarja Tržič. V Kranjski Gori na rožnato stojnico lahko naletite v sredo, 16. oktobra, v popoldanskem času pred trgovino Mercator. V ponedeljek, 14. oktobra, bodo v Bohinjski hiši v Bohinju predstavili rožnato vadbo, aktivnosti pa bodo čez mesec potekale tudi v zdravstvenih domovih in jeseniški bolnišnici. Rožnati mesec bodo začeli 1. oktobra ob 18. uri v Čopovi rojstni hiši v Žirovnici z rožnato čajanko in poezijo.