Predstavniki najbolj športnih gorenjskih osnovnih šol ob podelitvi priznanj / Foto: Vilma Stanovnik

Predstavniki najbolj športnih gorenjskih osnovnih šol ob podelitvi priznanj / Foto: Vilma Stanovnik

Šport jim veliko pomeni

Praznik slovenskega športa in Evropski teden športa sta bila primerna priložnost za prireditev ob proglasitvi najbolj športnih vrtcev in šol v državi, ki je potekala v športni dvorani na Trati pri Škofji Loki.

Trata pri Škofji Loki – Nagradni natečaj, imenovan Najbolj športni vrtec in šola, se je v minulem šolskem letu zaključil 5. julija, nato pa je strokovna komisija pregledala vse vloge in pripravila sklep o izboru ter nagradah. Slavnostno podelitev priznanj sta Zavod za šport RS Planica in Osnovna šola Cvetka Golarja tokrat pripravila v športni dvorani na Trati pri Škofji Loki. Tam je zbrane dobitnike priznanj in nagrad v imenu občine gostiteljice najprej pozdravila Nina Zakotnik in poudarila veliko vlogo športa na vseh področjih.

Kot je nato povedala ravnateljica Karla Krajnik, Osnovna šola Cvetka Golarja že šestnajst let sodeluje na natečaju za najbolj športno šolo, letos pa so se razveselili zlatega priznanja, ki so ga prejele še štiri slovenske šole: Hruševec Šentjur, Brežice, Koper in Osnovna šola III Murska Sobota.

Poleg traške šole se je iz loške občine znova izkazala Osnovna šola Ivana Groharja, ki je letos prejela srebrno priznanje, bronasto priznanje pa si je zaslužila tudi Osnovna šola Ivana Tavčarja Gorenja vas.

Priznanja predstavnikom najbolj športnih vrtcev je podelil direktor Zavoda za šport RS Planica Franci Petek, prav tako pa so prejele priznanja najbolj športne šole s prilagojenim programom, pa tudi srednje šole. Med slednjimi si je z Gorenjskega bronasto priznanje zaslužila Gimnazija Jesenice.

»Rad bi se zahvalil vsem ravnateljem, koordinatorjem in drugim, ki omogočate, da mladi, ob pomoči športnih pedagogov, sodelujejo v tem programu. Živimo v času, ko gibanje človeka opolnomoči, in zato sem vesel, da je veliko tistih, ki ste pripravljeni nekaj dobrega narediti za otroke in mlade,« je poudaril Franci Petek in dobitnikom priznanj zaželel, da to delo nadaljujejo.

Za prijeten športno-zabavni program so poskrbeli učenke in učenci šole gostiteljice, podelili so tudi priznanja za najbolj športne poteze.