S tekmo med Ježico in Domelom se je začela nova sezona v 1. SKL, slavile pa so Škofjeločanke. / Foto: Kzs/m24.si

S tekmo med Ježico in Domelom se je začela nova sezona v 1. SKL, slavile pa so Škofjeločanke. / Foto: KZS/m24.si

Pred sezono novi trener

Košarkarski prvoligaši ta teden začenjajo novo sezono v Ligi OTP banka, na začetku tedna pa je novi trener ekipe LTH Castings postal Igor Kešelj.

Škofja Loka – Minulo sredo je bila na sporedu uvodna tekma 34. sezone državnega košarkarskega prvenstva. Prve zmage v novi sezoni Lige OTP banka so se veselili košarkarji ekipe Terme Olimia Podčetrtek, ki so Krko premagali s 76 : 83.

Škofjeloške prvoligaše, ekipo LTH Castings, prvi obračun čaka danes, v soboto, v Laškem. So pa imeli v minulih dneh v klubu kar nekaj zadrege, saj so se teden dni pred začetkom prvenstva razšli s trenerjem, ki je moštvo prevzel po zadnji sezoni, Dejanom Prokićem. V ponedeljek so se dogovorili za sodelovanje z izkušenim Igorjem Kešljem.

»Cilj je obstanek med elito. Upam, da bomo s pomočjo mojih izkušenj in izkušenj nekaterih nosilcev igre to tudi dosegli,« je povedal Igor Kešelj. Trener, ki je v zadnjih dveh sezonah opravljal vlogo pomočnika trenerja Gašperja Okorna pri Krki, je pred tem sodeloval tudi pri Petrolu Olimpiji, svojo trenersko pot pa je začel v Medvodah, kjer je več kot dvajset let tudi igral. »Želim si, da bi ekipa igrala močno in trdo obrambo, saj bomo le s tem obstali v ligi. V napadu pa bomo igrali hitro košarko z veliko tranzicije,« je še dodal Kešelj. Sicer pa je škofjeloška ekipa to sezono precej spremenjena in je zelo mlada, povprečna starost je 21,4 leta. Sicer pa prva tekma nove sezone danes ob 13. uri čaka tudi ekipo ECE Triglava. Kranjčani bodo v dvorani Planina gostili moštvo Šentjurja. V ponedeljek ob 17.30 se bosta v Domžalah v gorenjskem derbiju pomerili moštvi Kansai Heliosa Domžale in KK GGD Šenčur.

Začetek tudi za ženske

Minulo sredo so novo sezono začel tudi košarkarice v 1. SKL. Prva tekma je bila med Ježico in Domelom. Z odlično igro so si prvo letošnjo zmago v gosteh priborile Škofjeločanke, ki so slavile s 66 : 77.

Ekipo Domela še naprej vodi Klavdija Oblak, kapetanka pa ostaja izkušena Urša Žibert. Nova tekma je na sporedu v petek, 4. oktobra, ko se bosta ob 20. uri v dvorani na Planini v Kranju pomerili ekipi Triglava in Domela.