kranj nesreče / Foto: Arhiv Pu Kranj

Nesreča s pobegom se je zgodila na kolesarski poti na območju Gozda Martuljka. / Foto: PU Kranj

Policija išče kolesarko, ki je trčila v peško

V petek je na kolesarski poti v Gozdu Martuljku prišlo do prometne nesreče med kolesarko in peško, ki se je hudo telesno poškodovala.

Gozd Martuljek – Kranjskogorski policisti obravnavajo prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila med kolesarko in peško v petek, 27. septembra, okoli 16.40 na kolesarski poti na območju Gozda Martuljka. Po podatkih Policijske uprave Kranj je peška skupaj s še eno osebo hodila po kolesarski poti iz smeri Kranjske Gore proti Belci. Na območju Gozda Martuljka je do njiju prikolesarila kolesarka na električnem kolesu.

Med kolesarsko in peško je po navedbah kranjske policije prišlo do trčenja, pri čemer se je peška hudo telesno poškodovala. Kolesarka se je s še enim kolesarjem za kratek čas ustavila na kraju nesreče, nato pa sta oba nadaljevala pot. Poškodovani peški je na kraju prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in jo z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo.

Kolesarka naj bi bila stara okoli 50 let, močnejše postave, oblečena v rjavo-rdečo jakno. Vozila naj bi električno kolo temnejše barve. Z njo je kolesaril tudi moški, star okoli 50 let, močnejše in višje postave, oblečen v rjavo-rdečo jakno, prav tako naj bi vozil električno kolo temnejše barve. Oba sta govorila tuj jezik.

Policisti zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče prosijo udeleženo neznano kolesarko, da se oglasi ali pokliče na najbližjo policijsko postajo ali Policijsko postajo Kranjska Gora na telefonsko številko +386 4 582 07 00 ali na interventno številko 113. Prav tako naprošajo morebitne priče in kolesarja, ki je kolesaril z njo, da pokličejo na enega izmed navedenih kontaktov in posredujejo morebitne koristne informacije.