Matej Mohorič / Foto: Osebni Arhiv

Matej Mohorič / Foto: osebni arhiv

Mohorič ostal doma

Kranj – Minulo soboto se je v švicarskem Zürichu začelo svetovno prvenstvo v kolesarstvu. V članski konkurenci sta bili najprej na sporedu tekmi v vožnji na čas, kjer je bila najboljša Slovenka Urška Žigart na 17. mestu, Primož Roglič pa je preizkušnjo končal na 12. mestu.

Prvenstvo se nadaljuje s preizkušnjami v mlajših kategorijah, vrhunec pa bo doseglo z jutrišnjo cestno dirko žensk in nedeljsko dirko v najmočnejši moški kategoriji. Članice, med katerimi bodo na startu Urška Žigart, Urša Pintar in Špela Kern, bodo na startu 154 kilometrov dolge dirke ob 12.45. Člane vrhunec prvenstva z 273,9 km dolgo cestno dirko čaka v nedeljo, start bo ob 10.30. Žal je tik pred odhodom v Švico udeležbo odpovedal kranjski kolesarski as Matej Mohorič, vzrok za odpoved pa je poškodba po padcu prejšnji teden na ogledu trase makadamske dirke v Giron. Njegovo mesto v reprezentanci je zasedel Matic Žumer, kot je znano, pa so ostali člani naše reprezentance Tadej Pogačar, Luka Mezgec, Jaka Primožič, Primož Roglič, Jan Tratnik, Matevž Govekar in Domen Novak.

Je pa imel ta teden smolo tudi Luka Mezgec, ki ga je med kolesarjenjem v v Belgiji zbil osebni avtomobil, Luka pa se je k sreči le malce udaril v nogo.